top of page
one day silence retreat

VIJFDAAGSE ONT-MOET JEZELF IN HET HIER EN NU

 

Tijdens deze retraite zul je ervaren dat er in de stilte zoveel rijkdom verscholen zit. Je kunt helemaal jezelf zijn en het geeft je de gelegenheid om de relatie met jezelf eens ongestoord aandacht te geven. Pak je rust, ont-moet jezelf en laat je zenuwstelsel kalmeren en herstellen.

 

Voel jij je vaak onrustig, gehaast en draai je jouw dagprogramma op de automatische piloot af? Misschien zijn er belangrijke beslissingen te nemen en wil je de tijd nemen om te voelen wat goed is om te doen? Of zoek je gewoon een avontuurlijke reis waarin je zoveel kunt uitrusten als je wil?

Doe dan mee aan deze retraite waarin je zult ervaren dat er in de stilte zoveel rijkdom verscholen zit. Je kunt helemaal jezelf zijn en het geeft je de gelegenheid om de relatie met jezelf weer eens ongestoord aandacht te geven. Pak je rust, ont-moet jezelf en laat je zenuwstelsel kalmeren en herstellen.

We volgen een vast dagprogramma waarin ik je begeleid met verschillende meditaties, wandelingen, schrijfoefeningen en beweegmomenten. Er is naast het vaste programma ook tijd genoeg om het ritme van het klooster (de vieringen) te volgen. Hierdoor kun je in de stilte zakken en ont-moet je jezelf op een bijzondere manier.

Je hoeft niets te doen, niemand te zijn en je zult het begrip ‘in het moment zijn’ anders gaan ervaren. Je hebt geen afleiding door je telefoon, werk, vrienden, gezin, verplichtingen of dingen die je moet regelen.

Ik heb ervaren dat je door een stilteretraite jezelf en het leven van een afstandje kunt observeren. Hierdoor krijg je inzichten in jouw gedachten, oordelen en belemmerende patronen. Omdat je zoveel rust en tijd hebt kun je makkelijker in het huidige moment zijn, waardoor je veel bewuster aanwezig bent. De zon voelt warmer, je proeft veel meer, je ziet kleuren zoals je ze nog nooit hebt gezien en je voelt alle fysieke sensaties veel duidelijker. Je zintuigen staan open en door niet te praten verspil je geen energie. Door de stilte voel je veel makkelijker wat goed is voor jou!

Het is heel moeilijk om in woorden te omschrijven wat de stilte met je doet. Daarom nodig ik je van harte uit om jezelf onder te dompelen in deze retraite en te ervaren wat de stilte jou kan geven.

 

AGENDA 2023

5 Daagse stilte retraite:

Datum: 30 april t/m 4 mei - 6 juli t/m 10 juli - 28 okt. t/m 1 nov.

Prijs: 3 tarieven van € 499,- tot €699,- (inkomensafhankelijk) 

Locatie: Dominicanenklooster Huissen

Stiltewandeling

Na een korte introductie over 'de stilte', gaan we met elkaar in stilte wandelen. Ik zal een aantal oefeningen doen om je in het moment te brengen, meer uit je hoofd en in je lichaam. 
Je hoeft niet bezig te zijn met de route of met anderen, je bent stil en kunt zo heel erg genieten van de natuur. Ervaar wat wandelen in stilte met je doet, je hoeft niks te zeggen en alleen maar te zijn.

 

De stiltewandeling duurt 1 uur, de eerste stiltewandeling is een gratis kennismaking, mocht je vaker mee willen doen dan kun je een 5 strippenkaart kopen (€ 25,,- voor 5 wandelingen.). Na de wandeling is er tijd (voor degenen die daar behoefte aan hebben) voor het delen van ervaringen.

Stiltewandeling

AGENDA Stiltewandeling 2024:

Nieuwe data volgen.

Locatie:  Kaapse Bossen Doorn

bottom of page