top of page

 

Ik help je om vol zelfvertrouwen het ouderschap aan te gaan! Wil jij je voorbereiden op je nieuwe rol als moeder/vader en de overgang naar het ouderschap soepel laten verlopen? In een bijeenkomst van 2 uur vertel ik aanstaande moeders (en hun partners) over het nieuwe ouderschap. Dit kan met een groep(je) zwangere vriendinnen bij jou thuis, op de werkvloer, bij zwangerschapsyoga of welke samenstelling jij dan ook bedenkt.  Heb je geen eigen locatie, dan verzorg ik die.

VOORBEREIDING OP HET OUDERSCHAP

Als moeder weet jij wat het beste is voor jouw baby. Jij voelt als moeder wat jouw baby nodig heeft, dat heeft de natuur zo voor ons geregeld. Door onze individuele levens en het ontbreken van een gemeenschap die mede zorgt voor jouw baby kun je als moeder overweldigd voelen door de 24-uurs zorg voor jouw kindje. Veel nieuwe moeders voelen zich kwetsbaar, eenzaam en krijgen onvoldoende rust. Uit onderzoek blijkt dat veel moeders geen roze wolk ervaren. Dit is niet vreemd als je bedenkt dat je vroeger niet alleen (of samen met je partner) voor jouw baby zorgde, maar dat de zorg voor jouw baby samen deelde met de gemeenschap waar je in leefde. Alle kennis en ervaring werd gedeeld en je kreeg veel meer tijd en rust om bij te komen. Tijdens deze voorbereiding ontmoet je andere aanstaande ouders en beginnen we samen met het bouwen van je eigen dorp.

 

In onze huidige cultuur zijn we vaak gericht op presteren en succesvol zijn.

Het ouderschap heeft veel meer te maken met bewustzijn, empathie en zachtheid. Ik moedig nieuwe moeders en vaders aan om het op hun eigen manier te doen, zoek naar jouw stem en wat bij jou past. Probeer hier samen een balans in te vinden die voor jullie beiden goed werkt. Hier zullen jullie als gezin een leven lang plezier van hebben. Bereid je voor, denk verder dan de bevalling en de kraamtijd. Kennis is rijkdom, als je niet weet wat je keuzes zijn, dan heb je er geen! 

Voorbereiding ouderschap

  • Overgang van individu naar het ouderschap en de dynamiek van een stel naar een gezin.

  • Bouw je eigen dorp.

  • Huilen en slapen van baby's.

  • Leren vertrouwen op jouw gevoel, emoties en creëer jouw gezin op jouw manier.

  • Opvoeden met hoofd en hart, een leider zijn en een goede relatie hebben met jouw kind.

€ 40,- per persoon

(incl. BTW, excl. reis- en parkeerkosten,

groepsgrootte min 3, max. 8 moeders, partners welkom)

Mark shared a sketch with you 3.png
bottom of page